pola w dowodzeniu twierdzeń
wiki: W trójkącie ABC mamy dane IACI=8, IBCI=12 oraz I∡CI=150o . Przez wierzchołek C poprowadzono
prostą prostopadłą do boku BC. Przecięła ona bok AB w punkcie D. Oblicz ICDI.
23 kwi 22:37
Eta:

|DC|= ?
Z podobieństwa trójkątów AEB i DCB
|DC|=...........
23 kwi 22:57
Bogdan:

b = 8*sin30
o = 4, a = 8*cos30
o = 4
√3
Z podobieństwa trójkątów: AEB i DCB otrzymujemy proporcję: .... ⇒ x = ...
23 kwi 23:11
Bogdan:

Pozdrawiam
Eto
23 kwi 23:12
Eta:
23 kwi 23:15
ANGEL: CZYLI |DC| = 12
√3
18 cze 18:00
Marysia.blo: |DC|=12*4/4{3} ⇒|DC|=4{3}
17 wrz 18:19
ea: ΩΩΩΩΩΩ
22 mar 16:20
ass: √3
26 kwi 12:23
as1: sory, myslalem ze mi wyliczy pierwiastek z 3.
26 kwi 12:24
as1:

alfaΩ i omega α początek i koniec
26 kwi 12:30