min i max funkcji
Patryk: Wyznacz najmnieszją i największą wartość funkcji f(x)= x2+3 w przedziale <−1,2>
7 kwi 14:44
Kaja: f(−1)=4
f(2)=7
xw=0
f(0)=3∉<−1,2>
fmin=4 fmax=7
7 kwi 14:49
ICSP: Kaja
0 ∊ <−1 ; 2>

f
min = 3
f
max = 7
7 kwi 14:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
ludzie ... nauczcie się sami szukać odpowiedzi −−− to zadanie jest tak schematyczne ... pomijam
już że ktoś daje to zadanie średnio co 6h ... na stronie jest teoria, w ktorej jest dokladnie
opisane jak rozwiązać takie zadanie
7 kwi 14:53
Patryk: ok dzieki Kaja ale to Xw skad wiemy ze jest 0
7 kwi 14:54
7 kwi 14:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
ICSP −−− inne funkcje lub przedziały −−−− to już nie jest to samo zadanie

większość z tych
leniuchów by była oburzona ... że tam przecie inne dane są
7 kwi 14:59
ICSP: albo polecenie inne

Tutaj jest Wyznacz a tam mamy znajdź
7 kwi 15:01
Patryk: dzieki za ten link

wlasnie tego szukalem ale nie moglem znalezc
7 kwi 15:07
Kaja: ICSP jasne, że to współrzędną x wierzchołka się sprawdza czy należy do danego przedziału. chyba
za bardzo się spieszyłam
7 kwi 15:10