ujj
POMOCY!!!!!!!: Narusuj wykres funkcji cos2x dla sinx≥0 w przedziale x∊<−2π;2π>
wiec jak to zrobic prosze o pomoc
7 kwi 14:13
POMOCY!!!!!!!: jak zrobic blagam o pomoc
7 kwi 14:15
Dominik: 1) rozwiazujesz nierownosc sinx ≥ 0 w przedziale <−2π, 2π>
2) rysujesz cosx w przedziale wyliczonym w pkcie 1)
3) "sciskasz" dwukrotnie wykres by otrzymac cos2x
7 kwi 14:17
krystek: tylko w przedziałach gdzie sinx≥0⇔ x∊<0+2kπ, π+2kπ>
7 kwi 14:18
POMOCY!!!!!!!:

czerwone to 1
a zielone to cos2α a orginalny wykres jak ma wyglondac

skad mam znac te przedzialy sinx≥0 i sinx<0 bo nie mam pojecia skad mam to wiedziec jakie te
przedizlay maja byc

prosze o wytlumaczenie
7 kwi 14:22
Dominik: umiesz rozwiazac nierownosc sinx ≥ 0 w przedziale x∊<−2π, 2π>?
7 kwi 14:26
POMOCY!!!!!!!: przeciez jak bym umial to bym sie nie pytal nie potrafie sobie tego wyobrazic jakby jakis klin
blokowal
7 kwi 14:27
7 kwi 14:28
POMOCY!!!!!!!: a no przeciez ale sie znobilem
7 kwi 14:34
POMOCY!!!!!!!: dzieki wielkie za pomoc
7 kwi 14:34
Aga1.:

y=sinx kolor szary
sinx≥0 kolor pomarańczowy (część wykresu sinx znajdująca się nad osią x wraz z punktami na osi
x)
y=cos2x kolor zielony
(część wykresu zielonego pokolorowana na różowo to odpowiedź.
7 kwi 14:37
POMOCY!!!!!!!: czyli tak jakby to cos2x to jest to samo co cos2x=0
7 kwi 14:39
Dominik: masz narysowac funkcje f(x) = cos2x w okreslonym przedziale, a nie rozwiazac rownanie cos2x =
0.
7 kwi 14:40
POMOCY!!!!!!!: dobra wielkie DZIEKUJE Aga1 za rysunek bez niego bym sobie tej sytuacji nie wyobrazil
Dominik tez dzieks
7 kwi 14:59