matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie wiem jak to zrobić
magda:
który ciąg jest ciągiem arytmetycznym a) a
n
=
2
n
+1 b) b
n
= n
2
− 9 c) c
n
= (
4
5
)
n
d) d
n
= (2n + 3)
2
− 4n
2
7 kwi 13:19
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/264.html
7 kwi 13:20