suma i różnica katów
patry295: Skąd wiadomo kiedy użyć wzór na cosinus sumy kątów, a kiedy na cosinus różnicy kątów, jeśli
jest np. do obliczenia cos75st
oraz jak policzyć sin2 75st
6 kwi 21:27
krystek: co75=cos(30+45)
6 kwi 21:30
krystek: [sin(30+45)]2=
6 kwi 21:31
patry295: [sin(30+45)]2= (12 + √22)2 = 14 + 24 = 34
Podczas gdy w odpowiedziach wynik wynosi: √3+24
6 kwi 21:42
czarodziej Rum_burak: bo sin(30+45) ≠ sin30+sin45
6 kwi 21:44
patry295: DAMN! Nic już dzisiaj nie myślę. Dzięki
6 kwi 21:47
6 kwi 21:50