tangens pewnego kąta ostrego wynosi 2. oblicz sinus i cosinus tego kąta
iga: tangens pewnego kąta ostrego wynosi 2. oblicz sinus i cosinus tego kąta
6 kwi 18:45
6 kwi 18:57
Dominik: iga, moze ty dasz sobie rade, bo madzia nie dala rady.
6 kwi 18:58
6 kwi 19:01
iga: nie no ja też nie dam
6 kwi 19:02
Dominik: to wracaj do gimnazjum droga madziu, bo masz powazne braki
6 kwi 19:02
iga: ja jestem iga?
6 kwi 19:03
Dominik: wykonaj dzialanie
12 + 22 = ...
6 kwi 19:03
Olek: = 5
6 kwi 19:06
Dominik: brawo Olku, ale prosilem o to ige/madzie/jakkolwiek sie ona nazywa.
teraz to spierwiastkuj.
6 kwi 19:07
Dominik: bede tlumaczyl krok po kroku, bo nie mam zielonego pojecia czego w tym nie umiesz.
6 kwi 19:08
6 kwi 19:15
Dominik: brawo

ile ci wyszlo?
6 kwi 19:16
madzia: | | pierwiastek z 10 | | pierwiastek z 5 | |
sin = |
| cos |
| |
| | 5 | | 5 | |
6 kwi 19:19
madzia: a w tym momożesz? bo to już calkiem nie na moje myslenie

rzucamy dwa razy dwunastościanem foremnym. oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia ze suma
wyrzuconych oczek jest liczba pierwszą.
6 kwi 19:20
jikA:
2√5 ≠ √10.
6 kwi 19:21
Dominik: kosinus dobrze, sinus zle. od kiedy 2*
√5 =
√10? jak juz
√20, ale lepiej zostawic 2
√5.
| | 2√5 | | √5 | |
zatem sinx = |
| oraz cosx = |
| . |
| | 5 | | 5 | |
widzisz, ze lepiej samemu zrobic? wieksza szansa, ze to zrozumiesz niz spisanie gotowca z
internetu. na sprawdzianie przeciez bedziesz musiala sama z tym zawalczyc, wiec lepiej
przecwiczyc to teraz.
6 kwi 19:21
Dominik: niestety z tym drugim zadaniem ci nie pomoge, bo go po prostu nie rozumiem. na pewno dobrze
przepisalas? tresc brzmi idiotycznie.
6 kwi 19:22
madzia: dziękuje
6 kwi 19:23
madzia: rzucamy dwa razy dwunastościanem foremnym. oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, ze suma
wyrzuconych oczek jest liczba pierwszą.
6 kwi 19:24
madzia: a kto to zadanie umie

prosze o pomoc..
6 kwi 19:25
Dominik: zapewne chodzi o to, ze rzucamy kostka dwunastoscienna. mamy na niej oczka: 1, 2, 3, 4, 5, 6,
7, 8, 9, 10, 11, 12. odpowiedz na pytania:
a) ile roznych par oczek mozesz otrzymac w dwoch rzutach?
b) ile jest liczb pierwszych wsrod tych dwunastu?
6 kwi 19:30