tangens pewnego kąta ostrego wynosi 2. oblicz sinus i cosinus tego konta
madzia: tangens pewnego kąta ostrego wynosi 2. oblicz sinus i cosinus tego konta
6 kwi 17:51
Dominik: rozwiaz uklad rownan
sin
2x + cos
2x = 1
wiedzac, ze sinx > 0 ∧ cosx > 0
6 kwi 17:54
madzia: nie umiem tego:(
pomóż prosze..
6 kwi 17:56
Dominik: na czym sie zacinasz?
6 kwi 17:57
Dominik: podnies pierwsze rownanie do kwadratu
6 kwi 17:57
madzia: wgl tego nie kumam

nie było mnie na tych lekcjach bo długo chorowałam.. a zadania musze zrobić
6 kwi 17:59
Dominik: x
2 + y
2 = 1
x > 0
y > 0
a taki uklad rownan umiesz rozwiazac?
6 kwi 18:01
madzia: nie
6 kwi 18:02
Dominik: a + b = 1
a taki?
6 kwi 18:02
madzia: też nie
6 kwi 18:05
Dominik: rozkladam rece. wracaj do gimnazjum.
6 kwi 18:05
Dominik: a tw pitagorasa znasz?
6 kwi 18:05
Dominik:

zakladam, ze to pamietasz z gimnazjum.
policz c z tw pitagorasa.
6 kwi 18:11