PILNE
madzia: wykres proporcjonalności odwrotnej xy= − 3 znajduje się w ćwiartkach
a. II i IV b. II i III c, I i III d. I i II
6 kwi 15:53
ICSP: zatem ćwiartki II oraz IV
6 kwi 15:55
madzia: ZBIOREM WARTOŚCI FUNKCJI F(X) = − 0,5 (x+4)2 +6 jest
6 kwi 15:57
madzia: a. <−6, +∞)
b. (−∞, − 6)
c. (−∞, 6>
d. <6, +∞)
6 kwi 15:58
ICSP: a < 0 ; q = 6 ⇒ y ∊ (−∞ ; 6 >
6 kwi 16:01
madzia: liczby (x, 5, 10) tworzą ciąg geometryczny. liczba x jest równa
6 kwi 16:07
ICSP: x = 2,5
6 kwi 16:07
madzia: a jak to obliczyć?
6 kwi 16:08
ICSP: (a,b,c) tworzą ciąg geometryczny to : b2 = ac
6 kwi 16:09
madzia: | | cos 40 stopni | |
wartość wyrażenia |
| tg 40 stopni wynosi  |
| | cos 50 stopni | |
6 kwi 16:12
ICSP: | cos40 | | sin40 | | cos40 | | sin40 | |
| * |
| = |
| * |
| = ... |
| cos50 | | cos40 | | sin40 | | cos40 | |
dokończ sobie
6 kwi 16:14
madzia: a dokończysz? bo musze to zrobić a nie kumam tego wgl:(
6 kwi 16:16
6 kwi 16:17
madzia: 1
6 kwi 16:18
ICSP: no widzisz
Jednak potrafisz dokończyć
6 kwi 16:19
madzia: dziękuje
6 kwi 16:22
madzia: punkty K= (0, 4) i L = (6, −4) sa wierzchołkami kwadratu KLMN. obwód tego kwadratu jest równy
6 kwi 16:45
ICSP: jakimi wierzchołkami ?
6 kwi 16:48
madzia: tylko tyle mi w zadaniu pisze:(
6 kwi 16:51
6 kwi 16:52