matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
poawel:
Dla kazdego kata ostrego alfa, zachodzi rownosc A. 1 + cos alfa = tg alfa − sin alfa / tg alfa B. 1 + cos
2
alfa − sin
2
alfa = cos
2
alfa C. (sin alfa + cos alfa)
2
= 1 D. 1+cos alfa/sin alfa = sin alfa / 1 − cos alfa
6 kwi 15:18
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1722.html
6 kwi 16:34