Narysuj wykres funkcji.
Krzysiek: Witam
Czy mógłby mi ktoś narysować jak będą wyglądały takie wykresy:
y= wartość bezwzględna z sin x
y= sin wartość bezwzględna z x
6 kwi 10:41
6 kwi 10:45
Krzysiek: a mógłbyś pokazać jak będzie wykres tej funkcji wygladal: y=sinIxI
Bo nie za bardzo rozumiem
6 kwi 11:19
krystek: To co jest po prawej osi OY przenosisz symetrycznie na drugą
np sin90=1 i sinI−90I=−sin90=1
6 kwi 11:27
Krzysiek: a nie po lewej? ehh dalej tego nie rozumiem ;F
6 kwi 12:53
Krzysiek: najlepiej bym prosił, żeby ktoś narysował ten wykres i mi pokazał, chodzi mi o y=sinIxI
6 kwi 14:01
Mateusz:
w polu rysuję masz edytor do tworzenia wykresow najpierw rysujesz układ wspołrzednych a potem
wpisujesz w pole formularza sin(|x|)
6 kwi 15:05
krystek:
6 kwi 15:28
6 kwi 15:30
xx:

wykres
6 kwi 15:31
Krzysiek: noo tak wlasnie myslalem

dzieki
6 kwi 15:31
Trivial:
sinx
sin|x|
|sinx|
6 kwi 15:35