szescian
marta: Pole powierzchni calkowitej szescianu jest rowne 54 m2 . Oblicz objetosc tego szescianu.
Prosze o pomoc
5 kwi 08:44
krystek: 6a2=54⇒ a=...
V=a3
5 kwi 08:45
marta: mozesz bardziej rozpsisac , prosze? bo nic z tego nie rozumiem ..
5 kwi 08:46
5 kwi 08:47
krystek: a rozwiazac równanie :6x2=54 umiesz?
5 kwi 08:47
marta: krystek . Wyszlo mi a=3 , a V= 27 , dobrze? tylko w cm chyba obliczylam
5 kwi 08:50
krystek: Dobrze! Masz w metrach!
5 kwi 08:52
aniabb: w m3
5 kwi 08:52
marta: to super. Dziekuje bardzo za pomoc
5 kwi 08:52
krystek: Pamiętaj długość ⇒metry
Powierzchnia⇒ m2
Objętośc ⇒ m3
5 kwi 08:54
marta: Upewniam sie

a= 3 m
2 , a V= 27 m
3 ?
5 kwi 08:56
aniabb: a=3m
5 kwi 08:57
Krzysiek: Marta . zastanow sie co TY piszesz w jakich cm
jesli 1m=100cm to 1m
2=10000cm
2 to 54m
2=540000cm
2 to teraz policz sobie ale w cm
6a
2=540000cm
2 to a= .......ile cm
jak to zrobisz to porownaj sobie odpowiedzi
5 kwi 09:01
marta: przeciez napisalam w m .
5 kwi 09:03
krystek: Marta , krawędź a=3m a zobacz co zapisałas 8:56
5 kwi 09:05
marta: aa faktycznie , jeju . dzieki za uwagi i poprawki
5 kwi 09:07