...
Grzesiek: Przekrój osiowy stożka jest trójkątem równobocznym o boku długości 6.Objętość stożka jest równa
?
jak to zrobić ? proszę o rozwiązanie tego zadania ...
4 kwi 21:22
Jolanta: podaj wzór na pojemnośc stożka i wysokość trójkąta równobocznego
4 kwi 21:26
Grzesiek: nie wiem,Ty nie wiesz?
4 kwi 21:28
krystek:
4 kwi 21:30
Jolanta: Ja wiem a ty bez wzorów daleko nie zajedziesz Kliknij po lewej stronie ekranu geometria w
przestrzeni i geometria na płaszczyżnie i wypisz sobie wzory Masz tam rysunki bardzo przydatne
4 kwi 21:33
4 kwi 21:34
Grzesiek: powinno wyjść 16/3 π √2
Krystek źle napisałeś...
4 kwi 21:35
krystek: Co źle?
4 kwi 21:35
Grzesiek: Jolanto podaj mi takie przydatne artykuły do geometrii ? ...
4 kwi 21:36
Jolanta: Krystek podał ci jak obliczyć wysokosc jest potrzebna do wzoru na objętosc .Chcesz pomocy ? bo
na gotowca sie nie piszę
4 kwi 21:37
Grzesiek: krystek powinno wyjść : 163 π √2
4 kwi 21:37
Grzesiek: okej przyda się mi pomoc ?
4 kwi 21:38
4 kwi 21:38
Jolanta: kliknij w to co napisał Krystek o godzinie 21;34
4 kwi 21:38
Grzesiek: i co ?
4 kwi 21:39
Jolanta: wzór na objętość V=
4 kwi 21:41
krystek: @Jolanta jak napiszesz i wyliczysz wtedy zainteresowany bedzie zadowolony!
4 kwi 21:42
grzesiek: to r = 6 √3
I = 12
Tylko jak obliczyć Pb ?
w ogóle dobrze robię
4 kwi 21:45
grzesiek: V =1/3 6√3
2 * 12

?
4 kwi 21:47
krystek: Żle r=3 l=6 H=hΔrównobocznego
4 kwi 21:48
Jolanta: | | 1 | |
objętośc= |
| pola podstawy razy wysokosć |
| | 3 | |
podstawa to koło
pole koła=πr
2 r− promien srednica =bokowi trójkata=6 r=3
4 kwi 21:53
grzesiek: już wiem dzięki Wielkie
4 kwi 22:01
4 kwi 22:03