matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź tożsamość
pilne!!!:
Sprawdź tożsamość: tg
2
x + 1 =
1
cos
2
x
.
4 kwi 18:45
niepoliczalna:
Wystarczy wykorzystać tylko dwa wzory ze strony
450
.
sin
2
x
sin
2
x
cos
2
x
sin
2
x+cos
2
x
tg
2
x+1 =
+1=
+
=
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
1
=
cos
2
x
6 kwi 16:32