postac kanoniczna
ania: postacią kanoniczną fnkcji y=9x⋀2−36x+10 jest
a) y=(3x−6)potegA2+26
b) y=9(xPOTEGA2−4x)+10
c) y=9(x−2)POTEGA2−26
d) y=9(x−2)POTEGA2+26
4 kwi 13:16
Artur_z_miasta_Neptuna:
Aniu ... zacznijmy od tego −−− czy wiesz co to jest postać kanoniczna
4 kwi 13:17
4 kwi 13:17
pigor: ..., np. tak :
y=9x
2−36x+10= 9(x
2−4x+4−4)+10= 9(x−2)
2−36+10= 9(x−2)
2−26 odp.
c) . ...
4 kwi 13:19
aniabb: jeśli to ta sama ania to chyba szkoda czasu ;> c
4 kwi 13:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
znaczy się

4 kwi 13:20
pigor: ...o! przepraszam
Artur−ze, ...

miałeś inny zamiar co do
ania .
4 kwi 13:21
aniabb: jak po podanej odpowiedzi napisała podpunkty, żeby jej wybrać abcd to co mam myśleć
4 kwi 13:52