matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
arletka17:
CZY KTOS MI POMOZE
? B,C obliczyc
?
https://matematykaszkolna.pl/forum/196222.html
4 kwi 13:11
irena_1:
a)
8
2
15
2
*
P(A)=
23
4
b)
15
4
15
3
8
1
+
*
P(B)=
23
4
c)
8
4
P(C')=
23
4
8
4
P(C)=1−
23
4
4 kwi 13:37
arletka17:
BARDZO BARDZO DZIEKUJE
!a dlaczego w b P(B)= w liczniku + ?
4 kwi 13:48