....
Madzia: A i B są zdarzeniami losowymi zawartymi w zbiorze Ω takimi że P(A')= 0,1 i P(B')= 0.3 natomiast
P (A⊂B) = 0,75 (TE ⊂ − MA IŚĆ DO DOŁU,NIE MOGOŁEM ZNALEŹĆ U IDĄCE DO DOŁU) . Oblicz P(A u B
)....
4 kwi 12:08
4 kwi 12:10
Madzia: Dzięki

a umiesz rozwiązać takie zadanie,ktoś już je zadał przed chwilą :
W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym krawędź boczna jest nachylona do płaszczyzny podstawy
pod kątem 30 stopni.Wysokość ostrosłupa ma długość 12,zatem suma długości wszystkich krawędzi
ostrosłupa jest równa ...
A) 48√6
B) 96
C) 48 (2+√6 )
D) 48 (2+√3 )
bo nie rozumiem tego ...
4 kwi 12:14
4 kwi 12:26