poomocy
madzia: wyznacz wyraz wyraz i iloraz ciągu geometrycznego, jeśli a2+a3=3/4 oraz a4−a2=−3/8
3 kwi 22:43
Ajtek:
Analogicznie jak tutaj
196174 
.
3 kwi 22:48
3 kwi 22:49
madzia: czyli:
a1*q+ a1*2q =3/4 ?
3 kwi 22:51
Ajtek:
Sorrry, nie doczytałem, że chodzi o c. geometryczny, mój błąd

Kieruj sie tym co napisała
krystek 
.
3 kwi 22:53
Technik: nie 2q tylko q2
3 kwi 22:55
Ajtek:
Technik, zamieszanie wyszło z mojego postu z 22:48

.
3 kwi 22:56
Technik: Ajtek chciałeś dobrze
3 kwi 22:58
madzia: okej wystawiłam przed nawias a1 i co dalej ?
3 kwi 22:58
Ajtek:
Technik tak to jest jak pomaga się drugi raz tej samej osobie, z tego samego działu.
Widzisz zadanie i lecisz z pamięci, nie czytając dokładnie treści

.
3 kwi 23:02
madzia: mhmm ale co dalej robić ?
3 kwi 23:05
Technik: Ajtek my tu gadu gadu a zadanie nie zrobione

ale Ty będziesz musiał dokończyć coś tak
czuje, ja lecę robić arkusze maturalne Dobranoc
3 kwi 23:09
madzia: chloooooopcy
3 kwi 23:10
Ajtek:
Technik, działąj w ramach ćwiczenia

.
3 kwi 23:12
Ajtek:
Zapisz na jakim jesteś etapie

.
3 kwi 23:13
Technik: Ajtek miałem na myśli fizykę

matematyki mam już dziś dość

a zresztą Ty masz większe
doświadczenia "pedagogiczne" więc powodzenia
3 kwi 23:15
Ajtek:
Technik po czym wnosisz
3 kwi 23:16
Technik: po ilości Twoich postów w stosunku do moich

jednym okiem robię arkusz a drugim patrzę na
forum
3 kwi 23:21
Ajtek:
Ja spamer jestem

.
3 kwi 23:24
madzia: a1(q6+q2)=3/4
a1(q3−q)=3/8
3 kwi 23:25
Technik: 
ja też ostatnio robiłem spam
3 kwi 23:26
madzia: halllooo
3 kwi 23:27
Ajtek:
Poprawiam:
Teraz wyznacz a
1 z dowolnego równania i podstaw do drugiego.
3 kwi 23:29
madzia: jestem przy (q+q2)(q3−q)=−2 i nie wiem co dalej
3 kwi 23:39