Sprawdź czy do prostej k przechodzącej przez punkty a=(−1 −5), b = (1,−1) należy
sabina: Proszę o pomoc
Sprawdź czy do prostej k przechodzącej przez punkty a=(−1 −5), b = (1,−1) należy punkt C =
(1/2, −3).
3 kwi 21:14
Technik: znasz warunek na współliniowość
3 kwi 21:15
3 kwi 21:16
Krzysiek : `1. napisz rownanie prostej przechodzacej przez punkty A i B
2. Podstaw wspolrzewdne punktu C do rownania prostej i zobacz czy wspolrzedne spelniaja to
rownanie
3 kwi 21:17
sabina: y=2x−3
3 kwi 21:19
sabina: aaa dzięki
3 kwi 21:19