matematykaszkolna.pl
MaTura Kipic: MaTura Moze mi ktos pomóc Wieloscian foremny jest suma dwoch ostrosłupów prawidłowych czworokątnych o długościach wszystkich krawędzi równych 10 cm i złączonych podstawami (ośmiocian foremny ).Wielościan ten przecieto płaszczyzna równoległą do dwu przeciwległych jego ścian i przechdzącą przez środki krawędzi nie zawirających się w tych ścianach . Oblicz pole otrzymanego przekroju . Wynik podaj z dokładnością do 0,01cm2 wiec zaciąłem się z rysunkiem prosze o pomoc jak to ma wygladac
3 kwi 19:16
use: emotka no nie gadaj ^^ bie zrobisz tego zaraz ci to narysuje ^^
3 kwi 19:29
use: rysunekz tw o odcinku łączącym środki ramion trójkąta ten bok ma połowe długości a
3 kwi 19:32
Kipic: @use jak wczoraj napisalem posta ktore zrobilem to akurat tego 3 i 9 nie tknalem emotka
3 kwi 19:32
Kipic: to dlaczego w odpowiedziachjest ze powstala figura to szescian bo ja jak to robie to tego nie widze
3 kwi 19:33
use: jak ja bede miał cos to tez zapytam ^^
3 kwi 19:33
use: przypatrz sie dobrze btemu rysunkowi , przeczytaj tresc zadania i wiedz że każdy bok czerwony ma połowe długości boku a
3 kwi 19:36
Kipic: Dzieks ale na Twoim rysunku nadal nie widze tego szescianuemotka @use czekam z niecierpliowscia jak tylko bede wiedziec i nie beda to ciagi ani liczby rzeczywiste to pomoge emotka
3 kwi 19:36
Technik: @Kipic z jakiego arkusza było to wczorajsze z fizyki
3 kwi 19:37
Kipic: z arkusza rozszerzonego ze zbioru zadań z fizyki wydawnictwo operon 2013
3 kwi 19:43
use: otóż mam problem zadanoie jest takie: Wykaż że dla żadniej liczby całkowitej równanie to jest fałszywe przy założeniu że n>2 xn+yn=zn gdzie x,y,z ∊ C ( calkowitych )
3 kwi 19:44
use: kurde zle inna tresc : Wykaż że dla każdej liczby calkowitejh rownanie to jest fałszywe emotka xn+yn=zn n>2 x,y,z ∊C
3 kwi 19:45
Technik: a mógłbyś mi zeskanować ten arkusz
3 kwi 19:46
Kipic: dobra Technik no problem a co fajne zadanko @use nie jestem pewien ale chyba wiem jak to zrobic musze jeszcze przeliczyc czy dla kazdego x y i z nalezacych do calkowitych bedzie pasowac
3 kwi 19:50
Technik: zadanie wymaga wiedzy na poziomie podstawowym emotka spokojnie policzyłbyś to emotka ogólnie ciekawi mnie poziom tego arkusza
3 kwi 19:52
Technik: Kipic spójrz i odpowiedz chłopakowi bo mnie nie wierzyemotka https://matematykaszkolna.pl/forum/196067.html
3 kwi 19:56
Kipic: dobra wrzuca sie na serwa zaraz podam linki
3 kwi 19:58
use: i jak ci idzie kipic
3 kwi 19:59
3 kwi 20:02
Dominik: @use, nie mam zielonego pojecia skadzes wytrzasnal to zadanie, ale to twierdzenie czekalo na dowod ponad 300 lat, az wreszcie w 1994 roku opublikowano go na okolo stu stronach A4. http://pl.wikipedia.org/wiki/Wielkie_twierdzenie_Fermata
3 kwi 20:03
Technik: dzięki emotka
3 kwi 20:03
use: jak z tym dowodem ?
3 kwi 20:05
Kipic: @use żartownisiu emotka moze byc udowodnienie tylko na 100 stronach emotka
3 kwi 20:09
Kipic: a ja się tu głowie a tu nici i pewnie bym nadal się głowił i jutro babci z matmy pokazał to zadanie emotka jakby nie Dominik
3 kwi 20:11
Kipic: @Technik da rade z tego ściagnąć czy wrzucić na inny serwer
3 kwi 20:11
use: Kurde , Dominik myslalem ze nieswiadomy tego kipic da sobie z tym rade a ty wszystko popsułeś emotka
3 kwi 20:12
Technik: już ściągnąłem emotka
3 kwi 20:15
Kipic: @use bez takich mi tutaj emotka i to jeszcze zadanie z liczb rzeczywistychemotka do tego Wykaż
3 kwi 20:22
Krzys: use: Przestan sie wyglupiac... Wielkie Twierdzenie Fermata tutaj...?
3 kwi 20:33
zombi: WTF ma tylko 100 stron A4 to cudeńko ma 500 http://xpil.eu/blog/2012/09/12/hipoteza-abc/
3 kwi 20:38