Ramiona trapezu sa nachylone do dluzszej podstawy pod katami 30i 60 stopni
Samsung : Ramiona trapezu sa nachylone do dluzszej podstawy pod katami 30i 60 stopni. Krótsza podstawa
trapezu ma dlugosc 9 cm , a wysokość jest równa 6pierwiastków z 3. Oblicz pole i obwód
trapezu.
3 kwi 14:16
Olsztyn: Ramiona trapezu sa nachylone do dluzszej podstawy pod katami 30i 60 stopni. Krótsza podstawa
trapezu ma dlugosc 9 cm , a wysokość jest równa 6pierwiastków z 3. Oblicz pole i obwód
trapezu.
4 kwi 16:19
krystek:

Funkcje i już
4 kwi 16:23
SAMSUNG: A mogę prosić o rozpisanie obliczenia?
4 kwi 16:28
krystek: za zansz funkcje trygonometr
4 kwi 16:32
SAMSUNG: Niby znam , ale nie umiem tego rozwiazac. I Myślałam ze ktoś mi pomorze to rozwiązać . Bylabym
bardzo wdzieczna za rozwiązanie tego zadania.
4 kwi 16:38
Gromo: To jest do zrobienia. Trzeba tylko tabelki na wartości funkcji trygonometrycznych dla kątów 30,
60 i 45 stopni.
4 kwi 16:42
krystek: Napisz ,że jesteś leniwa i nie chcesz tego umieć
4 kwi 16:44
Gromo: dla kąta α równego 60 stopni:
tg α=
√3
4 kwi 16:44
4 kwi 16:45
Pomocy: No zajrzałam na funkcje trygonometrycznych. ale nie wiem co dalej

proszę o rozwiązanie.
4 kwi 16:45
krystek:
4 kwi 16:46
Gromo: Dla kąta α równego 30 stopni:
ctg α=
√3
4 kwi 16:46
Pomocy: To ja wiem. Nie każdy umie matematykę
4 kwi 16:46
Gromo: Bierzesz tabelkę, która jest w linku od Krystek i podstawiasz. Ja lenistwa też nie popieram.
Napisz kolejne 500 smsów do koleżanek, może one pomogą.
4 kwi 16:47
krystek: Gromo , piszemy tg30=
ctg30=
4 kwi 16:47
Gromo: Ale błędu w opisie nie popełniłem

Każdy kto CHCE może się wszystkiego nauczyć. A że Tobie się nie chce, to już nie mój problem.
4 kwi 16:49
SAMSUNG: Dziekuje Bardzo
4 kwi 16:51
SAMSUNG: Nie mów jak nie wiesz jak jest oki?. Jestem ciekawa czy jesteś taki madry ze wszystkich
dziedzin jak z matematyki.
4 kwi 16:52
krystek: pomc≠wyreczania
4 kwi 16:59