2 kwi 19:21
polak:
2 kwi 20:11
Dominik: wysil sie i chociaz przepisz je tutaj. najlepiej nie wszystkie naraz.
2 kwi 20:12
pigor: ... no właśnie, popieram
Dominik−a, bo np. ja nie lubię zaglądać gdzieś tam
2 kwi 20:17
krystek: 
Chłopaki!
2 kwi 20:19
2 kwi 20:22
polak:

TRYGONOMETRIA
Zadanie 1.
Cosinus kąta α ma wartość: TRYGONOMETRIA
A.
38
B.
83
C.
√558
D.
√738
2 kwi 20:52
2 kwi 20:54
2 kwi 20:54
Licealista_Theosh:
Siemka. Macie czas na pomoc przy funkcji kwadratowej? − Sorka że nie na temat.
2 kwi 20:56
polak: Zadanie 2.
Drzewo o wysokości 14 m rzuca cieńo tej samej długości. Promienie słoneczne padają
podkątem
A jest za mało danych, by podać wartość
B 60°
C 30°
D 45°
2 kwi 21:00
krystek:

odp D
2 kwi 21:02
polak: Zadanie 3.
Rozwiązaniem równania sin x=√32, gdzie x jest kątem ostrym, jest
A 30°
B 60°
C 30° oraz 60°
D 45°
2 kwi 21:14
polak: Rozwiązaniem równania sin x=√3 2, gdzie x jest kątem ostrym, jest
A 30°
B 60°
C 30° oraz 60°
D 45°
2 kwi 21:37
2 kwi 21:40
polak: Zadanie 4.
Jeśli kat α jest ostry i sin α=23,to
A.cos α=√53 i tgα=2√55
b.cos α=13 i tgα=2
c.cos α=√133 i tgα=2√1313
d.cos α=√53 i tgα=25
2 kwi 21:59
2 kwi 22:00
polak: Sprowadzając wyrażenie tgα( sinαcosα − cosαsinα ) do najprostszej postaci,
otrzymamy:
2 kwi 22:10
polak:
2 kwi 23:02