logarytmy
salamon: Witam czy mógby mi ktoś pomóc z tym

log
20,5 = ?
log
39√2
30 mar 17:10
Dominik: | | 1 | |
2 podniesione do jakiej potegi daje |
| ? |
| | 2 | |
w 2 nie powinno byc log
3(9
√3)?
30 mar 17:11
politechniczny : log=−1
a tego drugiego nie wiem niestety
30 mar 17:12
Dominik: politechniczny, co to za zapis?
30 mar 17:14
politechniczny :
log
39
√3=2,5 ale nie wiem przelicz sam
30 mar 17:14
politechniczny : przepraszam zgubiłem
30 mar 17:15
salamon: a czemu −1 ? można to jakoś wytłumaczyć ?
30 mar 17:16
Saizou : a znasz definicję logarytmu?
30 mar 17:17
salamon: dobra juz wiem

znam definicje i zgadza sie
30 mar 17:18
30 mar 17:19