Prosze o całe rozwiazanie bo leze z tym.
Umi: Wyznacz wartosc najmniejsza i najwieksza funkcji f(x)=−x2−x+5 w przedziale <−1,1>
30 mar 10:43
30 mar 10:45
Umi: Mozecie mi to zrobic? Sam nie potrafie,bardzo prosze.
30 mar 10:56
bezendu: zobacz tu masz ładnie rozpisane

spróbuj sam
30 mar 11:03
30 mar 11:03
Umi: Nie dam rady pomocy.Prosze o dalszy ciag.Wychodzi mi tak:
p= −1/2
q= −21/−4
30 mar 11:22
bezendu:
policz jeszcze f(−1) i f(1)
30 mar 11:24
Umi: Nie umie.Podajcie co dalej.
30 mar 11:32
bezendu: f(−1)=−(−1)2−(−1)+5=....
f(1)=−1−1+5=...
30 mar 11:34
Umi: f(−1)=5
f(1)=3
i co jeszcze?
30 mar 11:37
bezendu: no i teraz narysuj sobie tą parabole i zobaczysz wszystko
30 mar 11:43
Umi: Oj ja niewiem.Wez mi podaj.
30 mar 11:48
Umi: Pomocy
30 mar 11:59
bezendu: @Umi podałem Ci przecież link narysowałeś chociaż tą parabolę
30 mar 12:01
Licealista_Theosh:
Wyznacz miejsca zerowe i sprawdź czy wierzchołek paraboli jest zawarty w tym przedziale.
30 mar 12:18
Umi: nie narysowalem,niewiem jak
30 mar 14:41
Umi: Zrobcie mi ta koncowke
30 mar 14:41
umi: Prosze zrobcie mi koncowke.
2 kwi 16:57
umi: pomocy
2 kwi 17:15
umi: Blagam
2 kwi 17:39
pomocy: pomozecie mi
2 kwi 18:54