dokładne rozwiązanie i 2 conapisałem do kwadratu
Wojtek: Maksymalny zbiór, w którym funkcja kwadratowa F(x)=−2(x−3)2=to jest na górze małe i jeszcze+6
jest rosnąca .Jaki jest maksymalny zbiór tej funkcji
pomóżcie i dokładna rozwiązanie
6 wrz 10:07
tim: Zapisz poprawnie. Skorzystaj z opcji obok (potęgi itp.) <<<.
6 wrz 10:48
tim: Tu. Jest to funkcja:
f(x) = −2(x−3)
2 
I mógłbyś przepisać całe polecenie? Bo nie za bardzo rozumiem: "i jeszcze +6 jest rosnąca"...
6 wrz 11:01
Bogdan:
Zapewne chodzi o to:
19503
6 wrz 11:18
Wojtek: to jest do zadania tego :A(−∞,−3 zamknięty dzióbek B.(−∞,6 dzióbek zamknięty C(−∞,3 dzióbek
zamknięty
D.dzióbek zamknięty 3,+∞)
6 wrz 12:06
Bogdan:
Wojtku, przyjrzyj się klawiaturze, są tu różne znaki, między innymi: < >
6 wrz 12:10
Prudence: C zaznacz
6 wrz 12:49
Prudence: A jak masz jakieś pytania, chętnie odpowiem
6 wrz 12:53
agnieszka: wyłącz czynnik przed znak pierwiastka
15 wrz 17:48
Ania: ja kompletnie nie rozumiem tych funkcji a jutro spr pomocy
16 wrz 19:15