potegi
kamil: Czy x jest liczba naturalną?
c) x=9 do potegi 1,5 * 12 do potegi −3
d) x=18 do potegi 1,5 : 2 do potegi 0,5
e) x=(0,4 * 5 do potegi 2,5) : √5
prosze o rozwiazanie tych trzech przykladow
28 mar 19:14
Licealista_Theosh: Zapisz poprawnie. Potęgi zapisuje się 2 (shift+6)
28 mar 19:17
kamil: x = 91.5 * 12 −3
28 mar 19:21
kamil: x = 18 1.5 : 20.5
x= (0.4 * 52.5) : √5
28 mar 19:22
Licealista_Theosh: Zadanie jest łatwe. Wszystkie wzory masz na
186.
28 mar 19:27
kamil: mam problem z x = 91.5 * 12 −3. co zrobić z 12?
28 mar 19:29
Eta:
12=4*3
91,5*12−3=33*4−3*3−3=.......
28 mar 19:37
kamil: dzieki
28 mar 19:39
Eta:
28 mar 19:46