matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka niewłaściwa
Rav:
∫ od −
∞
do 0 z e
x
dx liczę tak: e
0
−[e
ε
]=1+
∞
a wynik to: 1 wie ktoś dlaczego?
27 mar 20:44
Krzysiek:
∫
−
∞
0
e
x
dx=lim
a→−
∞
(e
0
−e
a
)=1−lim
a→−
∞
e
a
=1−0=1
27 mar 20:49
Rav:
lim
a→−
∞
e
a
=0?
27 mar 20:53
Rav:
faktycznie tu jest wyjasnienie:
https://matematykaszkolna.pl/forum/53364.html
dzięki
27 mar 20:56