Pomocy
Me: Jak się oblicza np. 2 do potęgi jednej drugiej

?
27 mar 18:10
Sheppard: 22=2*2=4
53=5*5*5 itd
27 mar 18:30
Eta:
21/2=√2
27 mar 18:32
bezendu: @Sheppard źle nie było ile to jest 22 tylko 20,5=√2
27 mar 18:33
Sheppard: edit.
| | 1 | |
5 do |
| to jest √5 pierwiastek drugiego stopnia |
| | 2 | |
| | 1 | |
5 z |
| to bedzie pierwiastek 3 stopnia z 5 idt |
| | 3 | |
27 mar 18:33
Rodney: Zachęcam do dokładniejszego zapoznania się z potęgowaniem i pierwiastkowaniem

Tutaj masz wzorki:
186
27 mar 19:34