matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
mat:
7
2
Dane jest zdarzenie A,B ⊂ Ω takie, że P(B)=
, P(A∩B)=
. Oblicz prawdopodobieństwo
9
9
zdarzenia B \ A.
27 mar 13:21
pigor:
..., ponieważ A∩B, B\A − zbiory rozłączne i A∩B U B\A= B , to P(A∩B)+P(B\A)= P(B) ⇒
2
9
+P(B\A)=
7
9
⇔
P(B\A)=
5
9
. ...
27 mar 13:57
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/194975.html
27 mar 14:41