matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wierzcholki
salamon:
wyznacz wierzchołki y = −3(x+1)
2
− 1 wierzchołki trzeba obliczyć z p i q ? czy też wierzchołkami są 1 i −1 ?
27 mar 12:57
huehuehue:
nie p=−1 q=−1
27 mar 13:08
salamon:
aaa x
2
− 2x +1 p = −1 , q = o W = (−1 , 0 )
27 mar 13:13
huehuehue:
p=1 q=0
27 mar 13:16
Krzysiek :
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
27 mar 13:52