Proszę o rozwiązanie tych przykładów.
Mateusz: Błagam pomocy, nie potrafię tego zrobić a na jutro mam Dead Line

!
Zad. 1
5{
23 * 125
−53 :
4√6252 przez 4 * 5
34 + 5
34
(nie potrafiłem tu dać kreski ułamkowej licznik kończy się przy przez a mianiownik zaczyna od 4
* ...)
Zad. 2
a) [(
1649)
−32 * (
74)
25 * (
47)
−35]
14
b)(0,125
−23 * 0,25
−2)
23 + (81
0,5 * 9
−2)
−14
c) ({
827}
−13 − (
23)
−2 : (−1,5)
2
d) (
√6−√11) +
√6+√11)
2
26 mar 16:51
Mateusz: Nie potrafię nic tutaj wyliczyć
26 mar 16:52
Mateusz: Dodam że To był spr. z Logarytmów i Tego, Logarytmy zaliczyłem tego nie, Nauczycielka dała mi
spr. do domu abym rozwiązał te zadanka ... I będize zaliczone, lecz nie potrafię tego policzyć
26 mar 17:05
26 mar 17:06
Mateusz: Dasz rade mi to rozwiązać ? Kiedy ja naprawde nie potrafię a to nic mi nie pomaga... nie mogę
zakumać za bardzo czasu mało a jeszcze muszę jutro poprawić inny sprawdzian z ciągów BŁAGAM

! pomóż
26 mar 17:07
krystek: | | 4 | | 4 | |
a)=( |
| )−3*( |
| )−23* .. dokończ |
| | 7 | | 7 | |
26 mar 17:08
Mateusz: Krystek nic mi to nie mów
26 mar 17:09
krystek: | | 1 | |
(0,25)−2==( |
| )−2=2−2*(−2)=.. |
| | 4 | |
26 mar 17:11
Julia: | | 2 | |
dobra dobra... ale to jest 5 ( |
| * 125 −53 : 4√625   ? i co dalej  ? nie umiem |
| | 3 | |
się domyślić serio...
26 mar 17:12
krystek: Na czterach literach siądź i zacznij od prostych przykładów
26 mar 17:12
Mateusz: Dobra widze że tu nie zdążę Papa, poszukam pomocy gdzies indziej ...
26 mar 17:12
Mateusz: Julia tam jest bez "(" przed piątką
26 mar 17:13
Julia: Źle sformułowałeś swoją prośbę... trzeba było poprosić o rozwiązanie (żebyś mógł bezmyślnie
przepisać), a nie o pomoc
26 mar 17:15
Mateusz: Poprawiam pierwsze by widoczne było .
523 * 125 −53 : 4√6252 przez 4 * 534 + 534
26 mar 17:16
Mateusz: To formułuje poprawnie prośbę Proszę o Rozwiązania. Bo czasu na myślenie nie mam a jutro Spr. z
Ciągów przedemną
26 mar 17:20
Julia: nie umiem odczytać pierwiastka czwartego stopnia.... o co chodzi z tą dwójką?
26 mar 17:20
krystek: przedstaw licznik w potędze liczby 5
a mianownik wiesz ,że 4

+1

=5

5*5
34=5
1+34=
26 mar 17:20
Mateusz: 625 jest do 2
26 mar 17:22
krystek: To widać a 625=5? policz
26 mar 17:23
Mateusz: Krystek wgl. nie rozumiem co ty piszesz. Proszę o rozwiązania.
26 mar 17:24
Mateusz: 625=54
26 mar 17:25
Mateusz: dokładniej to w pierwszy nie rozumię co zrobić z 4 * 534 + 534
26 mar 17:26
krystek: i teraz dalej
26 mar 17:26
Mila:
2)
a)
| | 4 | | 7 | | 7 | |
[( |
| )2)−32*( |
| )25*( |
| )35]14= |
| | 7 | | 4 | | 4 | |
| | 4 | | 7 | | 7 | | 7 | |
=[( |
| )−3*( |
| )1]14=(( |
| )4}14= |
| |
| | 7 | | 4 | | 4 | | 4 | |
26 mar 17:26
krystek: 17:20 napisałam
26 mar 17:26
Mila: No, to zostawiam Was, aby nie dublować, pozdrawiam
26 mar 17:30
Mateusz: Dziękuję mila z odp. na 2,a
26 mar 17:33
Mateusz: Jpd. Nie potrafię tego policzyć, kij nie zrobię

Dobra, może uda mi się ugadać z nauczycielką
jakoś a jak nie to poprawka w sierpniu
26 mar 17:38
Mateusz: BŁAGGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM ROZWIĄŻ MI TE ZADANIA KTOŚ

!
BŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM ...
26 mar 17:44
Julia: | 523*125−53:4√6252 | |
| = |
| 4*534+534 | |
| | 523*(53)−53:(54)24 | |
= |
| = |
| | 534*(4+1) | |
| | 5−613 | |
= |
| =5−193−74 to musisz doprowadzić do wspólnego |
| | 5134 | |
mianownika i odjąć.... powinno wyjść dobrze
26 mar 17:46
Julia: sorkiii
tam zamiast 19 powinno być 13
26 mar 17:48
Julia: 5−133−74
26 mar 17:49
Julia: aaaa nie jednak na początku było dobrze..... chore nawiasy mi w głowie namieszały
26 mar 17:50
krystek: d)=I6−√11I+2(√36−11)+I6+√11I=6−√11+2*5+6+√11=... to juz wyliczysz
26 mar 17:51
Mateusz: Oby dobrze było bo nie moge mieć ani jednego błędu
26 mar 17:51
Mateusz: To julia jak ma być 5−193 czy 5−133 ?
26 mar 17:53
krystek: Przecież Nauczuciel bedzie wiedział czy sam liczyłes.
26 mar 17:54
Mateusz: "d)=I6−√11I+2(√36−11)+I6+√11I=6−√11+2*5+6+√11=... to juz wyliczysz"
czy tu nie ma wzoru skróconego mnożenia ? (6 − √11)2 nie daje nam czasem 25 ?
26 mar 17:56
Mateusz: Niee Ona powiedziała że mają być dobre odpowiedzi poprostu ... Ona wie że ja noga z matmy...
powiedziała by mi ktoś pomógł rozwiązać
26 mar 17:57
Julia: 5
−193 
ale krystek ma rację... gorzej będzie jak Cię weźmie do tablicy i zapyta
dlaczego tak jest
26 mar 17:58
Mateusz: Nie weźmie do tablicy to jest jakby zadanie domowe tzn. w domu miałem rozwiązać to by dostać 2
^^
26 mar 17:58
krystek: (√6−√11)2=I6−√11I=6−√11
26 mar 17:59
Mateusz: Aaa krystek ok rozumiem zapomniałem o tamtym pierwszym pierwsiatku ^^
26 mar 18:01
krystek: Zacznij liczyć pozostałe samodzielnie , poprawię!
26 mar 18:03
Mateusz: Postaram się ale to raczej nie możliwe

Mam jeszcze 2 razy tyle zadań z Ciągów

z tego też
pomożecie ?
26 mar 18:06
Mateusz: I wszystko na Jutro, dzisiaj dostałem materiał i mam go zrobić na jutro ... ehh...
26 mar 18:06
krystek: Ok, pomogę , ale nie wyliczę
26 mar 18:07
Mateusz: c) = 32 − (32)2 : (−112)2 = 32 − (32)2 : (−32)2=32 ?
26 mar 18:16
Mateusz: czy może 212 ? bo teraz też tak mi wyszło >.< ?
26 mar 18:20
krystek: | | 3 | | 3 | | 3 | | 1 | |
licznik |
| (1− |
| )= |
| * |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 3 | |
Podpisz mianownik i skróci się przez |
| |
| | 2 | |
26 mar 18:33
Mateusz: Aaa faktycznie dziękuje to było by na tyle ^^ Kolega przyszedł i pomógł z resztą

Dziękuje za
pomoc

Cya
26 mar 18:44
26 mar 18:52