LOGARYTMY
kasiaaa: 1. Określ zbiór wartości, msc zerowe oraz współrzędne pkt przecieca wykresu funkcji y=(1/3)x+4
− 27 z osią y.
2. Określ zbiór wartości, msc zerowe oraz współrzędne pkt przecieca wykresu funkcji y=3x−4 *
1/9 z osią y.
24 mar 20:23
kasiaaa:
mała poprawka
y=(1/3)x+4 − 27
y=3x−4 −1/9
24 mar 20:25
24 mar 20:31
krystek: z osią OY⇒ x=0 wyliczasz y
m zerowe ,z osią OX ⇒y=0 wyliczasz x
24 mar 20:39
24 mar 20:42
paulina: | | 1 | |
i teraz pierwsze z osią OY x=0 czyli Y= |
| 4−27 |
| | 3 | |
| | 1 | |
i z osią oX =0 czyli 0= |
| x+4−27 |
| | 3 | |
24 mar 20:46
24 mar 20:48
paulina: | | 1 | | 2187 | |
i teraz y= |
| − |
| ? |
| | 81 | | 81 | |
| | 1 | | 1 | |
i |
| −3= |
| x−4? czyli −3=x+4 czyli x=−7? |
| | 3 | | 3 | |
24 mar 20:51