funckja
kasia: mam problem z funkcją
mam bowiem ją naszkicowac i podac zw. ale funkcja wyglada tak: f(x)= 1−3 i do potegi −x.
jak to obliczyc?:(
24 mar 19:17
kasia: moglby mi ktos zrobic tabelke z x i y do tego?
24 mar 20:02
24 mar 20:06
kasia: jak na to wpadles?
24 mar 20:08
krystek: 3−x=(3−1)x=
24 mar 20:13
kasia: nadal nie rozumiem..
24 mar 20:14
24 mar 20:15
kasia: krystek dziekuje, i teraz jak robie tabelke. to do x wstawiam np 1 i wychodzi w y = 1/3? czy
−1/3?
24 mar 20:18
24 mar 20:20
kasia: chodzi mi ze jak rysuje ta funkcje to musze miec z przynajmniej 3 punkty. jak je wyznaczyc?
24 mar 20:24
kasia: ok. juz wiem
24 mar 20:25