matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
wiola1000:
4m
4m
(m+1−
)*(m−1+
)
m+1
m−1
24 mar 14:20
irena_1:
m ∊ R\{−1, 1}
m
2
+2m+1−4m
m
2
−2m+1+4m
*
=
m+1
m−1
m
2
−2m+1
m
2
+2m+1
=
*
=
m+1
m−1
(m−1)
2
(m+1)
2
=
*
=(m−1)(m+1)=m
2
−1
m+1
m−1
24 mar 14:26
Krzysiek :
https://matematykaszkolna.pl/forum/194364.html
24 mar 15:35