i jeszcze jedno zadanko
Piotras: prosze o pilna pomoc
logx = log3 − 2log2 + 12log5
24 mar 00:31
24 mar 00:39
Piotras: logx=log3−log22+log5 12
24 mar 01:03
Piotras: logx = log 31{2}} +log5 u{12
24 mar 01:05
Piotras: logx=log 3/22 + log5 12
24 mar 01:08
Piotras: logx= log 3/22 * 5 12
24 mar 01:09
Piotras: dobrym tropem idę?
24 mar 01:10
Basia:
trop dobry, ale obliczenia nie
| | 3√5 | |
logx = log3−log22+log51/2 = log3−log4+log√5 = log |
| |
| | 4 | |
24 mar 01:14
Piotras: no tak, trochę namotałem, poza tym faktycznie najpierw mnożenie potem dzielenie
wielkie dzięki za pomoc
spokojnej nocy pozdrawiam
24 mar 01:19
Basia:
| | 3 | | 3√5 | |
niekoniecznie najpierw mnożenie: |
| *√5 = |
| |
| | 4 | | 4 | |
dobranoc
24 mar 01:20