matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bok tego rombu ma długość :
Lidia:
Pole rombu o kącie ostrym 60 stopni jest równe 18√3 . Bok tego rombu ma długość : A) 9 B) 3 C) 6 D) 12√3
23 mar 12:27
Patronus:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
możemy skorzystać z P = a
2
sinα 18
√
3
= a
2
* sin 60
2
18
√
3
= a
2
* U
√
3
{2} |*
√
3
36 = a
2
a = 6
23 mar 12:40