procenty
duo: Cenę spodni obniżono o 20%, a po miesiącu nową cenę oniżono o dalsze 40%. W wyniku obu obniżek
cen cena spodni obniżyła się o ile %?
21 mar 12:17
Eta:
0,8*0,6= 0,48
cena obniżyła się o 52%
21 mar 12:19
duo: W trapezie równoramiennym ramię o długości 6 cm jest nachylone do dłuższej podstawy o długości
10 pod kątem 600. Wyznacz długosć przekątnej trapezu.
21 mar 12:29
duo: Na bokach kwadratu ABCD zbudowano trójkąty równoboczne CBE, DCF ADG, BAH. Udowodnij, że
czworokąt EFGH jest kwadratem.Nie umiem sobie poradzic z narysowaniem.
21 mar 12:57
duo: Oblicz ile jest liczb czterocyfrowych, spełniających jednocześnie warunki:
a) cyfry setek i jedności są nieparzyste,
b)cyfry tysięcy i dziesiątek są parzyste,
c)cyfra dziesiątek jest mniejsza od cyfry jedności
21 mar 13:18
aniabb:

d
2 = 7
2 +(3
√3)
2 = 49 + 27 = 76
d=
√76
21 mar 13:23
aniabb:

kąt B = 360°−90°−60°−60° = 150°
HE = a
2+a
2−2a*a*cos150° = EF = FG = GH
jest kwadratem
21 mar 13:29
21 mar 13:31
duo: Dziekuję Aniu.
21 mar 13:50