a
Kwasim: Podaj równanie prostej przechodzącej przez punkt A (−1,3), B (2,7)
2 wrz 20:05
Bogdan:
Kliknij tu:
1223, zapoznaj się z podanym tam materiałem, podaj swój wynik, sprawdzimy.
2 wrz 20:17
Kwasim: y=4x−1

2 wrz 20:23
gaga: tak
2 wrz 20:28
Kwasim: jestem "prawie" zdolny
2 wrz 20:30
Bogdan:
Nim podasz wynik, to najpierw go sprawdź.
Jeśli y = 4x − 1, to
dla x = −1: y = −4 − 1 = −5 ≠ 3, nie zgadza się.
Przelicz jeszcze raz.
2 wrz 20:31
Kwasim: y=
103 x +
13

2 wrz 20:40
elo: Bogdanie, a pomożesz mi? zadanie dodane przez elo albo ***mat*** prosze...
2 wrz 20:43
Bogdan:
Kwasim, źle, spróbuj jeszcze raz
2 wrz 21:17
Bogdan:
y = ax + b
| | 4 | | 4 | | 4 | |
y − 3 = |
| (x + 1) ⇒ y = |
| x + |
| + 3 ⇒ y = ? dokończ i poćwicz rachunki. |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
2 wrz 21:52