ciągi
kachna: a1=1 g=2. wyznacz s7
20 mar 09:29
20 mar 09:34
kachna: a mozesz to rozwiazac bo proboje i nie wychodzi
20 mar 09:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
podstaw do wzoru ... no nie no ... chociaż minimum samodzielności
20 mar 09:39
kachna: a jak podstawiam za q7 to tam mam dac 2?
20 mar 09:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
za q dajesz 2
q7 = 27
20 mar 09:40
kachna: | | 27 | |
bo mi wychodzi s7=1− |
| i jak dalej? |
| | 1−2 | |
20 mar 09:44
lol: A gdzie we wzorze widzisz odejmowanie?
20 mar 09:59
addek: | | 27 | |
faktycznie,moj blad no ale to mi wyjdzie s7=1 |
| |
| | 1−2 | |
| | 27 | |
=1 |
| i moge te jedynki skrocic? |
| | −1 | |
20 mar 10:04
addek: nie 27 tylko −26
20 mar 10:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
ile to jest 2
7
20 mar 10:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
bo na pewno nie 27
20 mar 10:06
lol: Możesz sobie skrócić, tyle że to nic nie da bo wynik już masz − przecież wystarczy licznik
podzielić przez −1.
Z tym, że nie wiem od kiedy 27 to 27
20 mar 10:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
bo co ... może 2
2 = 22
20 mar 10:06
addek: i tez nie 27 tylko 128?zle wymnzylam
20 mar 10:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
uuu uuu ... albo 1
10 = 110
20 mar 10:07
addek: czyli powinno mi wyjsc s7=127?
20 mar 10:07
lol: 128 ok. W takim razie jesteś blisko rozwiązania
20 mar 10:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
yyy ... si
20 mar 10:08
addek: to koncowsy wynik to 128?
20 mar 10:09
addek: aa dzieki
20 mar 10:09
lol: No niestety ale to nie jest prawidłowy wynik
20 mar 10:10
Artur_z_miasta_Neptuna:
lol ... jak nie jak tak
20 mar 10:11
lol: Znaczy chodziło mi o 128
20 mar 10:11
addek: ok,dzieki
20 mar 10:12