19 mar 22:50
19 mar 22:54
lola1996: nie moge tego w ułamek zrobić więc napisałam w wordzie
19 mar 22:56
lola1996: chodzi o dowodzenie twierdzeń z funkcjami trygonometrycznymi, błagam pomóżcie bo mi wychodzi
zły wynik
19 mar 23:07
Mila:
1−
√1−cos2α=1−
√sin2α=1−|sinα|=1+sinα dla α∊(270,360)
√1−sin2α=
√cos2α=|cosα|=cosα dla α∊(270,360)
| | 1−√1−cos2α | | √1−sin2α | | 1+sinα | | cosα | |
L= |
| + |
| = |
| + |
| = |
| | cosα | | 1−sinα | | cosα | | 1−sinα | |
| | (1+sinα)*(1−sinα)+cos2α | |
= |
| = |
| | cosα*(1−sinα) | |
| | 1−sin2α+cos2α | |
= |
| = |
| | cosα*(1−sinα) | |
| | 2cos2α | | 2cosα | |
= |
| = |
| =P |
| | cosα*(1−sinα) | | 1−sinα | |
19 mar 23:34
20 mar 00:47