matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie umiem pomocy
tata:
układ równań { x−2y=
3
4
{2x−2y=1,75
19 mar 20:19
Dominik:
odejmij rownania od siebie
19 mar 20:20
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/3779.html
19 mar 20:22
Eta:
−x+2y= −0,75 2x −2y=1,75 −−−−−−−−−−
3
3
1
x =1 to 1−2y=
⇒ 2y= 1−
⇒ y=
4
4
8
19 mar 20:23