pomocy
marta : dany jest trójkąt prostokatny równoramienny o przeciwprostokątnej AB gdzie A(−5,3) B(−5,5)
Oblicz pole koła a) wpisanego w ten trójkąt b) pole powstałego pierscienia c) koła opisanego na
tym trójkacie
19 mar 11:50
19 mar 11:57
aniabb:

Pole trójkąta =1
| | 2*Pole | | 2 | |
r= |
| = |
| |
| | obwod | | 2+2√2 | |
Pole wpisanego =πr
2 = (
√2−1)π
R=1/2 AB = 1
Pole opisanego = =πR
2 = π
Pole pierścienia π − (
√2−1)π = (2−
√2)π
19 mar 11:57
irena_1:
r=√2−1
Pole wpisanego=π(√2−1)2
Aniu, sprawdź− czy ja się mylę?
19 mar 12:01
aniabb: znowu niepotrzebnie



idę sobie może ktoś zrobi porządek z duplikatami
19 mar 12:02
aniabb: i w dodatku za szybko więc z błędami
19 mar 12:03
irena_1:
Aniu, do kogo tu napisać, żeby usunął zadania wklejane po kilka razy przez te same osoby?
19 mar 12:43
ICSP: do kogoś kto może usuwać posty
19 mar 12:46
irena_1:
Ale ja jestem tu od niedawna i nie wiem, kto może usuwać posty...
19 mar 12:48
ICSP: np ja. Co usunąć?
19 mar 12:48