Pomocy
marta: W trójkąt równoramienny o kącie przy podstawie równym 3o stopni wpisano okrąg o promieniu 2.
Oblicz pole tego trójkąta.Pomocy
19 mar 11:30
19 mar 11:34
aniabb:

a=b
√3
| | 1 | | b | | 2b+b√3 | |
Pole = |
| *b√3* |
| = |
| *2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Pole= 4(2+
√3)
2√3/3
19 mar 11:43
marta : to w koncu które dobrze?
19 mar 11:44
irena_1:
| 4(2+√3)2√3 | | 4(4+4√3+3)*√3 | | 4√3(7+4√3) | | 28√3+48 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
Oba dobrze
19 mar 11:47
marta : dziekuje
19 mar 11:49