trójkat równoramieny
nadia: W trójkąt równoramienny o kącie przy podstawie równym 3o stopni wpisano okrąg o promieniu 2.
Oblicz pole tego trójkąta.
19 mar 11:07
irena_1:

α=30
0
β=60
0
| | 4√3 | | 16√3 | | 28√3 | | 48+28√3 | |
P=a*|CD|=(4+2√3)*(2+ |
| )=8+ |
| +4√3+8=16+ |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
19 mar 11:33
marta: dziekuje
19 mar 11:37
nadia : dzieki wielkie
19 mar 11:38
marta :
skad sie wzioł ten wynik w polu skoro jest 16+283/3 a pozniej jest 48+283/3
→więc
?
19 mar 13:21
marta : 16+28√3/3 a pozniej jest 48+28√3/3 →więc
19 mar 13:22
marta : pomocy
19 mar 13:24
ICSP: sprowadzenie do wspólnego mianownika
19 mar 13:27
marta : dzieki
19 mar 13:34