stereo
Kipic:

a=3
b=2
c=4
jak z tego najprościej wyznaczyć promien jest jakiś wzor
18 mar 16:15
18 mar 16:25
kkkka: Sprawdź, czy jest to trójkąt prostokątny (c2=a2+b2)
Jeśli jest to trójkąt prostokątny to z wzoru: r=a+b−c2
18 mar 16:29
Fixed: Z dlugosci bokow widac ze prostokatny to on nie jest
18 mar 16:30
Kipic: o dzięki Patryk

nawet nie wiedziałem że to wzór Herona i że taki istnieje
18 mar 16:31
Patryk: dla ścisłości;w linku masz wzór z którego obliczysz promień,ale wzór ten wymaga pola które
obliczysz ze wzoru Herona (poszukaj w sieci)
18 mar 16:38
18 mar 16:41