matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sag
toor:
Jak obliczyc promien okregu opisanego na tym trojkacie? Nie jest to trojkat prostokatny
17 mar 20:11
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/541.html
17 mar 20:12
Eta:
a,b,c −− długości boków trójkąta
abc
R=
4P
a+b+c
P=
√
p(p−a)(p−b)(p−c)
−−− wzór Herona p=
−−− połowa obwodu
2
17 mar 20:13
toor:
a dziekowac
17 mar 20:21