cosx
sinus: Narysuj wykres funkcji f(x) = 2cosx + |cosx|, gdzie x ∊<0,2π>
czyli mam to zrobić w ten sposób
cosx ≥ 0 czyli dla x ∊<0,π2> u <3π2,2π>
f(x) = 2cosx + cosx = 3cosx
cosx < 0 czyli dla x ∊(π2;3π2)
f(x) = 2cosx − cosx = cosx
i teraz w tych przedziałach mam naszkicowac postacie tych wykresów?
16 mar 21:36
Saizou :

tak w przedziałach
−dla cosx≥0
y=2cosx+cosx=3cosx
−dla cosx<0
y=2cosx−cosx=cosx
16 mar 21:42
PW: Bardzo ładnie. Wykresy, po co zaraz "postacie wykresów" (ale jestem marudny).
16 mar 21:43
Saizou : tak z nudów

i trochę relaksu po sprzątaniu w domu
16 mar 21:45
PW: Ja tam nie sprzątam (udaję, że jestem bardzo zajęty przy komputerze).
16 mar 21:52
16 mar 22:03