matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz sin 75 stopni
sellinka:
Posługując sie wzorem sin(α +β)= sinαα * cosβ + cosα* sinβ oblicz sin 75 stopni
16 mar 16:56
Cusack:
75
o
=45
o
+30
o
sin(30
o
+45
o
)=... rozwijasz podany wzór
przyda się to:
https://matematykaszkolna.pl/strona/421.html
16 mar 17:08