funkcji
nilk: Dana jest funkcja: f(x) = −2x −3
a) przedstaw podaną funkcję w postaci kanonicznej i iloczynowej
b) narysuj wykres funkcji f(x)
c) rozwiąż nierówność: f(x) < 0
15 mar 22:32
15 mar 22:35
nilk: prosze piszać
15 mar 22:36
Licealista: ahahahahah face palm

asdf ty trollu.
15 mar 22:39
asdf: prosze przeczytac cos na temat postaci kanonicznej i iloczynowej a nie liczyc na gotowca.
15 mar 22:39
mala2:
To jest funkcja liniowa.
c)
−2x−3<0
−2x<3 |:(−2)
15 mar 22:42
nilk: potaci kan.
potaci iloczynowej
y=a(x−x
1)(x−x
2)
15 mar 22:43
mala2:
Wykresem f(x) = −2x −3 jest prosta, nie parabola.
15 mar 22:47
nilk: sorki
Dana jest funkcja: f(x) = x2−2x −3
a) przedstaw podaną funkcję w postaci kanonicznej i iloczynowej
b) narysuj wykres funkcji f(x)
c) rozwiąż nierówność: f(x) < 0
15 mar 22:50
15 mar 23:19