rysunek
OLI: Pole rombu o boku a=6cm i kącie α=60stopni wynosi
Bardzo proszę o rysunek.
15 mar 19:24
Artur_z_miasta_Neptuna:
P= a2sinα
15 mar 19:26
OLI: Jak to narysować
15 mar 19:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
co

romb nie wiesz jak narysowac
15 mar 19:28
15 mar 19:28
OLI: wiem tylko oznaczenia
15 mar 19:29
Artur_z_miasta_Neptuna:
masz w linku
15 mar 19:30
OLI: trygonometria do obliczenia tego zadania.
15 mar 19:31
Artur_z_miasta_Neptuna:
nom ... musisz wiedzieć ile wynosi sin60o <−−− tabelka
15 mar 19:32
OLI: i co dalej
15 mar 19:37
Artur_z_miasta_Neptuna:
podstaw do wzoru który podałem
15 mar 19:38
OLI: dzięki mam
15 mar 19:40
OLI:
15 mar 19:41