Proszę o pomoc
monia: Proszę o pomoc
1.Podstawa prostopadłościanu jest prostokąt o bokach długości 6 i 8 cm. Przekątna
prostopadłościanu tworzy z płaszczyzną podstawowy kąt o mierze 60 stopni.Oblicz objętość
prostopadłościanu.
2. Krawędź boczna ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 10 cm, a krawędź jego
podstawy ma długość 6√3. Oblicz objętość ostrosłupa.
3.Pan Kamiński wpłacił pewną kwotę do banku na roczną lokatę.Oprocentowanie tej lokaty wynosiło
7% w skali roku. Wybrał te pieniądze wraz z odsetkami dopiero po dwóch latach i otrzymał 2789
zł. Jaka kwotę wpłacił do banku?
15 mar 13:59
Asia: 1. d=√a2+b2
H/d=tg60
V=Pp*H
15 mar 14:24
Asia: 2. 1/2d = 6√6
H2+(6√6)2=102
V=Pp*H
15 mar 14:26
Asia: 3. x − kwota
x+0,7x+0,7(x+0,7x)=2789
15 mar 14:28
monia: Prosze o rozw całych zadań
15 mar 16:57
15 mar 18:33